Ολοκληρώστε τη Διαδικασία Αντικατάστασης Φίλτρου DPF σε 3 Βήματα!

Βήμα 1.Εντολή Αφαίρεσης DPF στο Συνεργείο
Δώστε εντολή στο συνεργείο σας, να αφαιρέσει το φίλτρο σωματιδίων (DPF) από το αυτοκίνητό σας και ενημερώστε μας να το παραλάβουμε. Εναλλακτικά και εφόσον δεν έχετε συνεργαζόμενο συνεργείο βρείτε έναν πιστοποιημένο συνεργάτη του δικτύου μας από τις Μονάδες Αντικατάστασης Φίλτρου.

Βήμα 2.Συσκευασία & Αποστολή με Courier στην DPF Cleaning
Το συσκευάζετε για αποστολή με courier και το αποστέλλετε με δική μας χρέωση στον κωδικό ACS Courier “320428”

Παραλήπτης
Φώτιος Νάκος Τ.Κ. 57200
Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης
Κιν. 6979 110885
τηλ. 23940 24576

Βήμα 3. Παραλαβή | Καθαρισμός / Ανακατασκευή Φίλτρου DPF | Παράδοση Φίλτρου
Εμείς παραλαμβάνουμε την επόμενη ημέρα το πρωί το φίλτρο σωματιδίων και αφού μετρηθούν τα επίπεδα κορεσμού, παίρνουμε δείγμα απο το εσωτερικό του φίλτρου για μια πρώτη χημική ανάλυση, από όπου και θα διαγνωσθεί η αιτία φραγής και ξεκινά η διαδικασία καθαρισμού ή ανακατασκευής που μπορεί να διαρκέσει από 8 έως 16 ώρες .

Στη συνέχεια το επιστρέφουμε για την επανατοποθέτηση του στο αυτοκίνητο σας.

Τι θα παραλάβετε μετά τον καθαρισμό του φίλτρου DPF

Όπως και αν παραλάβουμε το φίλτρο σωματιδίων!
1. μετά των καθαρισμό τα επίπεδα αιθάλης θα είναι από 0,1 % έως 1,2 %
2. Τα στάδια καθαρισμού είναι 8 ή 9, και σύμφωνα με τα επίπεδα κορεσμού του κάθε φίλτρου κρίνεται ανάλογα και ο τρόπος και το επίπεδο καθαρισμού, έτσι ώστε να λειτουργεί άψογα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για αυτοκίνητα ντίζελ στη χώρα μας είναι η αδυναμία της αποθείωσης του ντίζελ. Στα αυτοκίνητα με προδιαγραφές Euro V απαιτείται αποθειωμένo ντίζελ για την αποφυγή τουλάχιστον φραγμού του DPF από υπολείμματα θείου, όπως στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Σοβαρό επίσης πρόβλημα προκύπτει από κατάλοιπα βιοντίζελ και από διάφορες χρωστικές ύλες που περιέχει.

Συχνές Ερωτήσεις

Το DPF είναι ο ρυθμιστής αντίστασης καυσαερίου του κινητήρα και φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων αιθάλης, που δημιουργούνται από την καύση του diesel. Σε περίπτωση που αφαιρεθεί, η ECU θέτει τον κινητήρα σε κατάσταση ασφαλείας (safe mode) για την προστασία του κινητήρα, αλλά και εξαρτημάτων του (βαλβίδες, υπερσυμπιεστής κ.τ.λ) από την ανεξέλεγκτη αύξηση της θερμοκρασίας. Για τους παραπάνω λόγους η αφαίρεση του DPF δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση.

Η απόφραξη είναι κάτι που γίνεται από την ECU του αυτοκινήτου σε συγκεκριμένη αντίσταση πίεσης και πληρότητας αιθάλης στο φίλτρο και δεν πρέπει να πατάμε το γκάζι, τουλάχιστον, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση. Σε αυτές τις περιπτώσεις παρατηρήθηκε ανάφλεξη του κινητήρα, λόγω της υπερθέρμανσης του φίλτρου σωματιδίων, που ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τους 1600°C. Μάλιστα, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο παρουσιάσει σημαντική μείωση στην απόδοσή του, δεν θα πρέπει να πατάμε το γκάζι ούτε για να το οδηγήσουμε σε συνεργείο. Προτείνεται να μεταφερθεί με εταιρία οδικής βοήθειας.

Η αντικατάσταση ενός γνήσιου φίλτρου (original) με ένα imitation δε συνιστάται, καθώς ελάχιστα φίλτρα-απομιμήσεις πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζουν οι εταιρίες. Είναι πολύ πιθανό να προξενήσετε σοβαρές βλάβες στον κινητήρα.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αλλαγή κοστίζει από 1000€ έως 4000€, κρίνεται πιο συμφέρουσα η συντήρηση – καθαρισμός του φίλτρου.

Πριν Κάνετε Οτιδήποτε!

Μην προβείτε σε καμία ενέργεια χωρίς τη συμβουλή μηχανικού με στοιχειώδεις γνώσεις σχετικά με τα φίλτρα σωματιδίων πετρελαίου, για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Τις περισσότερες φορές που θα ανάψει η λυχνία του DPF έχει σχέση με τη φραγή του φίλτρου -γεγονός που θα πρέπει να σας προβληματίσει- και επιβάλλεται να συμβουλευτείτε συνεργείο ειδικευμένο στους κινητήρες diesel, καθώς το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων στα νέα αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο.

Σε καμία περίπτωση δεν χτυπάμε-ταρακουνάμε-τρυπάμε-λύνουμε το φίλτρο DPF προκειμένου να ελευθερώσουμε την έξοδο του καυσαερίου, γιατί μπορεί να προξενήσουμε ακόμα μεγαλύτερη βλάβη.

Μηχανικοί χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις όσον αφορά το DPF αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, στην προσπάθειά τους για απόφραξη του φίλτρου, που επέφεραν μέχρι και την καταστροφή του.